Notícies

ELS DE 4t VOLEM CONÈIXER MÉS LA NOSTRA COMARCA

Aquests dies estem treballant la Comarca del Berguedà i per ampliar els coneixements hem realitzat una sèrie d’activitats: creació d’un power point, visita al Consell Comarcal del Berguedà a càrrec de Queralt Cortina, una conferència amb el Sr Adrià Solé, alcalde de Castellar del Riu i amb la Sra Gemma Vinyes, representant de l’àrea de servei del Medi ambient del Consell Comarcal del Berguedà.

Ahir dimecres a la sala d’actes de l’escola els alumnes de 4t vam assistir a la conferencia que constava de dues parts. La primera el Sr Adrià Solé , alcalde de Castellar del Riu ens va explicar com es gestiona un  municipi petit amb molts prats i boscos, que no té nucli urbà, on hi ha cases disseminades, i tot i que depenen de molts serveis de la capital de comarca se senten molt orgullosos d’acollir  dues  festes força  importants :  la Festa dels bolets i la festa del Pi de les tres branques. Actualment estan treballant perquè en un futur es puguin  reobrir les pistes dels Rasos de Peguera.

La segona part, la Sra Gemma Vinyes, ens va parlar sobre l’economia de la Comarca del Berguedà:  el canvis que s’han anat produint en els tres sectors: primari, secundari i  terciari, després  del tancament de les mines de carbó i  la crisi del tèxtil. Del model productiu actualment molt més diversificat: hi ha un sector agrícola i ramader rellevant. Una indústria que encara manté un paper important gràcies al desenvolupament de nous sectors com l’alimentari. El sector serveis  dirigits al benestar de la població resident, com la sanitat i els relacionats amb el sector turístic, (hoteleria, restauració, turisme rural). També va fer referència a l’evolució demogràfica , les comunicacions tant terrestres com  on-line i a la promoció dels boscos i Parcs Naturals per un turisme de qualitat on es poden practicar esports d’aventura , caminades, rutes... I la bona praxi en el medi ambient : depuradores d’aigua, deixalleries